Programari: 0265 217333

B-dul 22 Decembrie 1989, Nr. 76, Targu-Mures Vezi Locatia

Oct 24

Pregatirea pacientului pentru colonoscopie virtuala

 

Cu trei zile inaintea examinarii:

  • Nu consumati alimente bogate in fibre cum sunt legumele , fructele, fulgi de cereale, painea Graham, grasimi, unt ,lapte, branza, carne de vita sau miel, fasole ,mazare, varza.
  • Nu consumati citrice si nici un aliment cu seminte mici (rosii, kiwi)
  • Sunt premise : supe usoare strecurate, fara grasimi, portii mici de carne de pui fara piele si peste, paine alba( fara unt), lichide in afara de lapte.
  • Daca este cazul opriti administarea medicamentelor care contin fier ( Ferrogradumet, Glubifer, Sorbifer, etc )sau a medicatiei care previne diareea (Imodium), nu folositi medicamente antispastice(Papaverina Scobutil, No Spa, Debridat, Spasmomen) .

 

In preziua examinarii:

  • Serviti micul dejun si pranzul
  • Dizolvati 4 plicuri de Fortrans in 4 litri de apa daca aveti peste 75kg, sau 3 plicuri de Fortrans in trei litri de apa daca aveti sub 75 kg.Rezulta 3 sau 4 litri de apa de solutie. La ora 17 incepeti sa beti cate un pahar de 250ml la fiecare 15 minute( deci un litru de apa)Daca va simtiti foarte balonat sau aveti greturi beti un pahar la 20 de minute. La inceput veti avea scaun normal, apoi scaune diareice, iar la urma veti elimina doar lichid de pregatire. Ramaneti proximitatea  unei toalete cel putin 1 ora dupa  ce terminati  de consumat lichidul. Numai consumati nici un aliment din momentul in care incepeti sa beti Fortrans.
  • Medicatia dvs. obisnuita trebuie luata ca in fiecare zi

 

In ziua examinarii :

In caz de diabet se pot consuma lichide dulci sau bomboane acrisoare pana inainte cu 2 ore de investigatie.

Investigatia consta in scanarea pacientului dupa insuflare de aer la nivelul colonului curat in prealabil, in decubit dorsal apoi in decubit ventral dupa injectarea de substanta de contrast.